Blog

Gotowanie: podsmażaj i smaż, nasze sekrety są królem

Dobre jedzenie ma reputację wielu rzeczy.

Poszukaj sposobów wykorzystania tych wskazówek, aby poprawić swoje umiejętności gotowania.Upewnij się, że w pełni wykorzystujesz nóż szefa kuchni, trzymając go prawidłowo podczas użytkowania. Kciuk i palec wskazujący powinny znajdować się po obu stronach ostrza, w miejscu, w którym styka się z rękojeścią. Zapewni to najwyższą kontrolę podczas krojenia składników.Przyprawiając jedzenie, pamiętaj, że w razie potrzeby znacznie łatwiej jest dodać więcej przypraw, ale nie możesz ich usunąć, jeśli dodasz za dużo. Dlatego tak ważne jest, aby doprawiać ziołami i przyprawami lekkość. Chcesz komplementować smaki potraw, a nie ich przytłaczać.Chociaż większość przypraw jest dodawana w pewnym momencie procesu gotowania, istnieją pewne przyprawy, które są uważane za dobre po gotowaniu. Te przyprawy to czosnek w proszku, czarny pieprz, pieprz cayenne i sól. Połóż je na stole i pozwól swoim gościom decydować o swoich osobistych preferencjach, aby dodać trochę kopa do ich talerza.Jeśli gotujesz dla kogoś ważnego, na przykład dla nowego szefa lub na przyjęcie, nie używaj nowego przepisu i nowego składnika. Upewnij się, że najpierw ćwiczysz danie dla własnej rodziny. Pobaw się nim, aby upewnić się, że jest taki, jak chcesz.Podczas smażenia składników na patelni uważaj, aby nie przepełnić patelni zbyt dużą ilością jedzenia. Próba ugotowania zbyt dużo na raz obniży tylko temperaturę patelni i doprowadzi do parowania zamiast przyrumieniania. W razie potrzeby rozsądniej jest podsmażyć składniki w dwóch osobnych partiach, aby zachować jakość gotowania.Wilgotny ręcznik papierowy i plastikowa torba mogą przedłużyć żywotność twoich zieleni. Gotowanie: podsmażaj i smaż, nasze sekrety są królem

Jeśli owiniesz świeże zioła lub świeże warzywa wilgotnym ręcznikiem papierowym, a następnie umieścisz je w plastikowej torbie, wytrzymają dłużej.

Jeśli to zrobisz, zwykle pozostaną świeże trzy do czterech dni dłużej.Ugniatanie to męczące zadanie, ale ciągle poruszająca się deska sprawia, że ​​jest to jeszcze trudniejsze. Czy próbowałeś kilku nieudanych sztuczek, aby zabezpieczyć deskę? Wypróbuj najprostszy ze wszystkich, który zawsze przyniesie najlepsze rezultaty. Umieść wilgotny ręcznik pod deską, której używasz do wyrabiania ciasta. Utrzyma deskę na miejscu.Gotujesz pieczeń? Zostaw kość! Pozostawiając kość w środku, ciepło szybciej przemieszcza się do wnętrza mięsa, przyspieszając proces gotowania. Umożliwi to również bardziej równomierne upieczenie całej pieczeni podczas krojenia mięsa – poprzez pozostawienie jej zamiast wyjmowania.Kiedy nauczysz się gotować dla siebie, nie bój się gotować w dużych partiach. Zamrażarka staje się twoim przyjacielem, gdy przygotowujesz własne posiłki. Nadwyżki żywności, którą przygotowujesz, ale nie zużyjesz od razu, mogą być przechowywane w zamrażarce niemal bez końca. Gotowanie w dużych partiach to najlepszy sposób na maksymalne wykorzystanie czasu gotowania.Zmyj grzyby wilgotną szmatką. Nie umieszczaj ich pod bieżącą wodą, aby je wyczyścić. Grzyby są jak małe gąbki i włożenie ich pod kran spowoduje, że wchłoną zbyt dużo wody. Może to również wpłynąć na ich smak i czas gotowania.Jedzenie jest esencją wszelkiego życia, a zaspokojenie apetytu pysznym jedzeniem niesie ze sobą ogromną moc. Wykorzystaj spostrzeżenia, które otrzymałeś tutaj, aby podnieść swoją pozycję wśród tych, którzy są dla Ciebie najważniejsi.

Back To Top