Biznes

Kontenery gastronomiczne – nowoczesny street food

Branża restauracyjna stale się rozwija i wdraża nowe rozwiązania, które pozwalają zyskiwać nowych klientów, zmniejszyć koszty prowadzenia działalności, sprowadzać przyprawy i składniki do dań, ale również stawiać na pomysłowe lokalizacje biznesu. Jak wiadomo, lokalizacja jest prawdziwym kluczem do sukcesu, dlatego warto rozważyć każdą ewentualność związaną z typem obiektu. Innowacyjnym rozwiązaniem są kontenery gastronomiczne, które przełamują wizję tradycyjnego lokalu restauracyjnego. Taki obiekt jest idealną propozycją dla inwestorów, którzy szybko chcą zrealizować swój pomysł związany z działalnością, zależy im na oszczędności i myślą przyszłościowo biorąc pod uwagę nawet zmianę lokalizacji bez konieczności zmiany lokalu.

Dopasowanie kontenera do potrzeb działalności

Gastronomia w kontenerze kojarzy się z ciasną budką, z której wydaje się jedzenie, nie ma nic bardziej mylnego. Nowoczesne kontenery gastronomiczne to powierzchnia dopasowana do indywidualnych potrzeb, owszem realizacja może opierać się na znanym systemie wydawania jedzenia przez tzw. okienko, ale to tylko jeden z możliwych wariantów. Kontenery modułowe to duże możliwości dopasowywania powierzchni, która w całości może skupiać się na parterze lub być rozdzielona na piętra. Indywidualny projekt pozwala na dowolne tworzenie przestrzeni również ze stolikami wewnątrz lub na patio umieszczonym na dachu konstrukcji dopasowując obiekt w ten sposób do zamysłu prowadzonej działalności gastronomicznej. W takim obiekcie znajduje się wszystko, czego potrzeba, by móc gotować i wydawać posiłki: przestrzeń kuchenna, socjalna oraz sanitarna, całość wykonana z najwyższej jakości materiałów. Wnętrze kontenera można dowolnie zagospodarować, przystosowując do potrzeb działalności i zapewniając funkcjonalność kuchni.

kontenery gastronomiczne

Kontenery gastronomiczne – wygląd zewnętrzny

Lokal jest wizytówką każdej działalności, dlatego zarówno wygląd wewnętrzny, jak i zewnętrzny jest bardzo istotny. Zamawiając przenośny kontener gastronomiczny, można indywidualnie dopasować rozmieszczenie okien, wejścia oraz kolorystykę elewacji. Przestrzeń wewnątrz można dowolnie zagospodarować, jeśli przewidziane jest miejsce dla klientów, meble oraz całe wyposażenie są po stronie inwestora.

Kontenery modułowe to wiele pomysłów na biznes

Jedną z największych zalet tego rozwiązania jest możliwość posadowienia obiektu niemal w dowolnym miejscu dzięki niezwiązanej z gruntem formie. Kontenery modułowe mogą stanąć zarówno w centrum miasta, jak i na łonie natury, kluczowym elementem jest możliwość transportu konstrukcji na miejsce.

Back To Top