Blog Handel

Przechowywanie jabłek

Jabłka to jeden z tych owoców, który cieszy się bardzo dużym powodzeniem, z którego można wykonać bardzo wiele różnych przetworów, można je bardzo różnorodnie wykorzystać. Jabłka to jednakże owoce, które jednocześnie też mogą bardzo szybko ulec zepsuciu.

Aby można było je dłużej przechowywać, co jest bardzo istotne zwłaszcza w odniesieniu do plantatorów owych owoców, warto jest zastosować specjalistyczny środek, dzięki któremu jabłka będą bezpieczne przez dłuższy czas. Na rynku bardzo dużym powodzeniem cieszy się na pewno środek o nazwie Fruit Smart. To środek, który może być podawany wszystkim owocom oraz warzywom zarówno ze względu na swoje bezpieczeństwo jak i ze względu na skuteczność działania.

W odniesieniu do jabłek, bardzo istotną kwestią jest na pewno to, iż zalecana dawka wynosi od 0,037 do 0,068 g na każdy metr sześcienny chłodni. Maksymalnej dawki nie wolno przekraczać.

Jabłka powinny być zebrane w ciągu trzech lub siedmiu dni i wówczas mogą być poddane zabiegowi Fruit Smart. Jeśli jabłka są przechowywane w temperaturze do 10 stopni, to zabieg może się odbyć nawet po siedmiu dniach od zbioru, ale jeśli w wyższej, to należy dokonać zabiegu w ciągu trzech dni. Fruit Smart to środek, w którym głównym składnikiem jest 1-MCP, a jest to 1- Metylocyklopropylen. Zabieg można przeprowadzić tylko i wyłącznie jeden raz na jedną partię owoców. Bardzo istotnym elementem jest także to, aby dany zabieg był wykonany w szczelnych warunkach. Tylko to może zagwarantować jego pełne powodzenie. Znacznie dokładniejsze informacje na temat Fruit Smart, na temat sposobu jego użytkowania są powszechnie dostępne na stronie internetowej przechowywanie jabłek. Bardzo istotne jest na pewno to, że ów środek jest w pełni legalny, jest bardzo łatwy w aplikowaniu jak również jest to środek bardzo bezpieczny do zastosowania w odniesieniu do każdego rodzaju owocu oraz do każdego rodzaju warzywa. To jeden ze skuteczniejszych sposobów przedłużania świeżości.

Back To Top